Minimalizmus. Zero waste. Tudatosság.

Spórolni menő.

Spórolni menő.

A küldetésünk.

2017. március 18. - Spórolni Menő

Ültem ma itthon, amíg Pinduri aludt, és újra pénzügyi tippeket olvasgattam az egyik kedvenc külföldi oldalamon. Szembejött egy cikk, TOP 10 személyes pénzügyi könyv. Az első dolgom az volt, hogy kinyitottam az egyik legnagyobb magyar könyvesbolt oldalát és rákerestem a könyvekre, szerzőkre - bár a legtöbb tippet külföldi oldalakon keresem már, de azért néha pihentetőbb magyarul olvasni.

856b07bb7cbf9ba27a165a1dec52762c.jpg

Az eredmény? Egyik könyv sem kapható itthon az egyik legnagyobb könyvkereskedőnél, sőt a szerzők egyik könyve sem.

Ezt a gondolatot megírtam néhány barátomnak, illetve azt is, hogy tulajdonképpen azóta van némi hétköznapi pénzügyi ismeretem, mióta a pinteresten néha szembejön néhány ilyen témájú cikk. Néhány dologban egyetértettünk:

1. Nem tanultunk semmilyen hétköznapi pénzügyi ismeretet, alig hallunk ilyesmiről. A spórolás valami ciki dolog, amiről nem beszélünk, közben pedig égető szükség lenne rá.

2. Nem igazán jelentek meg ilyen témájú könyvek, blogok itthon, vagy ha igen, akkor a hogyan szakíts nagyot a bizniszeddel, vagy ha zöld vagy, csodabogár vagy és biztos hiszel Atlantiszban vonalon mozognak. Kevés olyan blogot ismerek csak, ami a világ legtermészetesebb dolgaként kezeli hogy felelősen bánj a pénzeddel.

3. Jó lenne, ha ez menőség lenne, és ha spórolsz és tudatosan élsz, az nem jelentene egyet azzal, hogy csóró vagy. Ne azért kelljen spórolni mert amúgy is éhezel, hanem mert zöldnek lenni és felelősen gondolkodni életfilozófiát jelent, nem szükséges rosszat. Ha hó végén több marad a számládon, az csak plusz nyereség.

10-rules-of-minimalist-design-less-is-more.png

Én azóta foglalkozok ezzel a témával részletesebben mióta Pinduri megszületett. A végtelen mennyiségű pelenka vitt rá arra az útra, hogy hogyan élhetnénk családként fenntarthatóbban. Mi alapvetően kevés dolgot vettünk a születése előtt, de még így is sok mindenről kiderült, hogy igazából tudtuk volna nélkülözni, nem hiányzott volna, ha nincs.

Azóta kikristályosodott, hogy mik a tudatos életmód alappillérei nálam:

1. Minimalizmus

2. Slow life

3. Spórolási tippek

4. Pénzügyi tudatosság

Ez a blog szeretné megmutatni, hogy felelősen gondolkodni menő, és egyáltalán nem valami elborult hippi dolog. Hogy a megspórolt pénz nem csak mások kiváltsága, és egy kicsit szeretnék veletek elmerülni a minimalizmusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolnimeno.blog.hu/api/trackback/id/tr1012348251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása