Minimalizmus. Zero waste. Tudatosság.

Spórolni menő.

Spórolni menő.

22 tipp - hogyan kényeztesd magad pénzköltés nélkül

2017. március 18. - Spórolni Menő

Megvan az a rossz szokásod, hogy ha rossz a kedved, akkor minden felesleges forintodat arra költöd, hogy elkényeztesd magad? Ha húzós volt a nap, akkor egy cipőboltban végzed, mert megérdemled?

Esetleg stressz-evő vagy, és a jégkrémek vagy csokik között kötsz ki, hogy azzal űzd el a rosszkedved?

Mindannyiunknak megvan a kis bűnös titkaink, legyen az egy pár új cipő, vagy egy pár extra finomság. A vége mindig az, hogy a pénztárcánk bánja. Rengeteg statisztika szól arról, hogy a magyaroknak nincs megtakarítása, úgyhogy azt hiszem muszáj ötleteket találnunk arra, hogyan kényeztessük magunkat anélkül, hogy pénzt költenénk.

A legjobb, ami történhet velünk, hogy csökken a stressz-szintünk és még pénzt is spórolunk. Mi lehet ennél jobb? Lássuk mit tehetsz azért, hogy jobban érezd magad.

e9a3041558991c122fc5631d829706ab.jpg

  1. Fogj egy könyvet és olvass. Lehet, hogy egy kis kreativitásra lesz szükséged, én néha egy lábamba csimpaszkodó totyogóval olvasok, vagy néha "muszáj bezárkóznom a fürdőszobába" pár percre. 
  2. Dőlj le egy kicsit. Ezt ritkán csinálom, de minden percét megéri. Aludj egy kicsit, vagy csak nézd meg a kedvenc sorozatodat. Nem lehet muszáj 24/7-ben dolgozni, megérdemelsz egy kis pihenést.
  3. Látogasd meg a barátaidat. Biztos nem találkoztok annyit, amennyit szeretnétek. De ha csak egy vagy két órára kimozdulsz, hogy meglátogasd őket, az biztosan felfrissít. Főleg, ha addig Apa vigyáz a gyerekekre.
  4. Borotválkozz. Basszus. Igen. Egy idő és néhány gyerkőc után erre már nem biztos, hogy annyi időd van, amennyit szeretnél. Szánj magadra egy kis extra időt, és engedd meg magadnak ezt a luxust. Úgy fogod magad érezni, mint aki egy wellness szalonból jön. Különösen, ha kókuszolajat használsz hozzá!
  5. Meditálj. Kelj korábban vagy maradj fent tovább. Minden nap tölts legalább 15-20 percet meditációval. Gyakorold ezt amilyen gyakran csak tudod, hálás lesz érte a lelked.
  6. Hallgass zenét. Amikor dolgozok vagy írok, általában felteszem a fülest, és a kedvenc zenémet hallgatom. Mindig más fajta zenét hallgatok, de a zene mindig felpörget vagy megnyugtat - épp amire szükségem van.
  7. Popcorn és sorozatok. Néha miután este leteszem a gyerkőcöt, nem akarok semmi mást, mint sorozatokat nézni, és popcornt enni. Még szerencse, hogy legalább 3 csatornán megy egyszerre a Gyilkos elmék, nem?
  8. Színezz. Elcsépeltnek tűnhet, de néha olyan jó leülni egy színezővel és pár színes ceruzával. Gyönyörűek a felnőtt színezők, amik mostanában kaphatók, de én inkább nyomtatható színezőket használok - ha már egy spórolós blogot olvasol épp.
  9. Habfürdőzz. Merülj nyakig a habokban és lazíts, aww :)
  10. Ingyenes programok. Nézz utána milyen ingyenes események vannak a városodban. Néha vannak ingyenes fesztiválok, Múzeumok Éjszakája, más ingyenes rendezvények - keresd őket. 
  11. Játssz a gyerekeiddel. Bár néha az őrületbe kergetnek minket, azért legtöbbször csodálatos és mókás dolog velük lenni. Induljatok neki a gyerekekkel, és keressetek kincset, vagy játsszatok szuperhősöst. Ha jó az idő, sétáljatok egy nagyot.
  12. Pozitív megerősítések. Mondj nemet a negatív gondolatoknak, váltsd őket pozitív megerősítésekre. Állíts be emlékeztetőként pozitív megerősítéseket a naptáradban, vagy tölts le egy appot, mint a ThinkUp.
  13. Teázz. Szereted, ha van magadra néhány perced, egy csésze teával a kezedben? Én nagyon. Miért ne innál egyet?
  14. Sminktanácsadás. Ha te sem vagy profi sminkes, keress ingyenes smink tanácsadást valamelyik bevásárlóközpontban. Biztosan tanulhatsz ezt-azt.
  15. Írj naplót. Ha úgy érzed, túl sok minden van a fejedben, írd ki magadból. 
  16. Edzés. Én inkább sétálós vagyok, mint sportolós, de egy kis mozgás mindig megéri.
  17. Nyiss megtakarítási számlát. Ha éppen meg akarsz tanulni spórolni, remek jutalom lehet, ha látod, ahogy gyűlik a megtakarításod. Ne halogasd.
  18. Vegyél ki egy szabadnapot, és ne csinálj semmit. Mindössze egy nap. Ne dolgozz, ne végezz házimunkát, egyszerűen ne csinálj semmi fontosat. Egyszerűen pihenj. Tudom, könnyű mondani :)
  19. Szex. Azt hiszem nincs szükség magyarázatra.
  20. Sétálj. Menj el a kedvenc helyedre, vagy sétálj egyet a környéken. Adj magadnak egy kis időt, gondolkozz, vagy épp tisztísd ki a fejed.
  21. Lomtalaníts. Érdemes megszabadulnod a cuccaidtól, amiket már nem használsz, hiszen csak a helyet foglalják. Igazán izgalmas, amikor találsz valamit, amiről már meg is feledkeztél, sőt akár egy kis bevételre is szert tehetsz, ha eladod a már nem használt ruháidat vagy holmijaidat. Ezzel támogatod a fenntarthatóságot, és segítesz másoknak is spórolni.
  22. Hívj fel valakit, akivel már régen beszéltél. Vagy írj neki, ha nem vagy egy nagy telefonálós, mint én.

Fontos, hogy megtanuljunk törődni magunkkal, extra jó pont, ha közben pénzügyi területen is fejlődünk. Olyan korban élünk, amikor igyekszik elhitetni, hogy a boldogság megvásárolható. Fontos, hogy tudd, az öngondoskodás nem kerül mindig pénzbe. Úgyhogy mentsd le ezt a listát, és ne felejts el örömet szerezni magadnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolnimeno.blog.hu/api/trackback/id/tr1312348857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2017.03.21. 11:34:29

"hogyan kényeztesd magad pénzköltés nélkül"

pornhub.com

eßemfaßom meg áll 2017.03.21. 11:36:55

Mindamellett megnézném azt, hogy kinek és milyen kényeztetés nyitni egy megtakarítási számlát. Persze minden perverziót én sem ismerek.

ayad 2017.03.24. 10:24:15

elkepzelem ahogy anyu olvassa a blogot es felkialt: apaaaaaa, nezzed mar micsoda tippet olvastam! "Játssz a gyerekeiddel!" es ez ingyen van, halloooodd?! miert nem szolt nekunk eddig errol senki?

elkepeszto hogy 2017-ben még valaki blogot irjon ilyen tartalommal.

Blažej Dunajska 2017.03.25. 19:36:10

Nekem "kényeztetés" nyitni megtakarítási számlát - számolom, hogy hol és mivel járok jobban, teszem félre a magamnak jó drágáért (1€) adott kávé árát meg az el nem szívott napi egy doboz cigiét :) hidd el, jó látni év végén, hogy mennyi gyűlt ossze!
süti beállítások módosítása